Télikert és terasz beépítés
1205 Budapest, Határ út 83.
+36 (20) 336 0643
H-P: 8:00 - 17:00, Szo: 8:00-12:00, V: Zárva

Alumínium függönyfalak gyártása és rendszerek függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkezik, amelyek alapkivitelben is oszthatóak és nyílászárókkal szerelhető.

fuggonyfal - alumínium függönyfalak gyártásaKérjen árajánlatot függönyfal építésére>>>>>

Alumínium függönyfalak gyártása és rendszere: MC-WALL

Az MC WALL függönyfal rendszer függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkezik, amelyek alapkivitelben csomópontonként 2 db 6 mm átmérőjű rozsdamentes acélcsappal csatlakoznak egymáshoz. Ez megfelelő teherbírású bordabekötést biztosít mind a felületre ható szélnyomás, mind a kitöltés síkjában ébredő terhelések ellensúlyozására.

Alternatívaként rendelkezésre áll a hagyományos bordabekötő elemek alkalmazása, vagy a bordák homlok – oldali csavaros rögzítése is. Az Aliplast MC WALL függönyfalrendszereinél alkalmazható megoldás a függönyfalból párhuzamosan kitolható ablak (röviden párhuzamos ablak, MC-PW Parallel Window).

  • Az MC-PW rendszer jellemző tulajdonságai

A látható tokszélesség csak 49 mm

Max. üvegezési vastagság 44 mm, háromrétegű üvegezés lehetősége. Az üvegezés üvegszorító lécekkel, kívülről történik. Az üvegszorító lécet a bepattintást követően a szárny külső kamrájához csavarozzák.

három tömítési réteg – külső, közép- és belső tömítés

hőátbocsátási tényező: Uf ~ 1.7 W/m2K kiegészítő tömítés és háromrétegű üvegezés alkalmazása esetén

a ablak-szárny kitolását speciális ollópánt teszi lehetővé. Alumínium függönyfalak gyártása. A pántok elhelyezése és darabszáma a ajtó-ablak szárny méretétől és az üvegezés súlyától függ. Az ollópántok megengedik körbefutó vasalat alkalmazását és a kűl méreteknek megfelelő számú zárlatpont kialakítását, ami jelentősen javítja a légzárást

az ablak két átellenben elhelyezett kézi működtetésű kilinccsel vagy speciálisan kifejlesztett elektromos készülék alkalmazásával nyitható

optimális szellőztetés: a kitolt ablak szárny lehetővé teszi a levegő szabad áramlását mindkét irányban – kifelé és befelé. A levegő keringése ennél a megoldásnál optimális, a hagyományos ablakmegoldásokkal szemben a komfortérzet kifejezetten javul.

az MC-PW ablak elkészíthető csak alul kitolható (úgynevezett „top hang”) változatban is. A párhuzamosan kitolható megoldásnak köszönhetően megőrizhető az alumínium-üveg függönyfal egységes megjelenése nyitott ablakok esetében is. A homlokzatból kitolt ablakok kifejezetten érdekes építészeti megoldást eredményeznek.

FELHASZNÁLÁS 
– üvegportálok, irodaépületek falai, illetve tetőelemei

függönyfal rendszer
függönyfal rendszer
alu télikert és tető szerkezet - alumínium függönyfalak gyártása
alu télikert és tető szerkezet

alumínium függönyfalak gyártása, alumínium függönyfal rendszer MC FIRE

A függőleges oszlopokból és vízszintes bordákból építkező, MC FIRE függönyfal rendszer EI 60 tűzállósági osztályba-sorolással rendelkezik.
Jellemző tulajdonságai

55 mm-es látható lizéna- és bordaszélesség

a tűzállóság céljából az alumínium profilok – lizénák és bordák – speciális szigetelőbetéttel készülnek, és tűzálló masszával vannak feltöltve

A MC FIRE függönyfal megjelenése megegyezik a MC WALL megjelenésével, így biztosítható a standard kivitellel összekapcsolt szerkezet esetében is az egyöntetű megjelenés. A tűzálló rendszer hatékonysága nem megy a megjelenés rovására. A javasolt megoldások párhuzamosan biztosítják a maximális biztonságot és az építészek által igényelt tervezői szabadságot.

alumínium függönyfalak gyártása, alumínium függönyfalak rendszerei M-C Glass

Az MC GLASS olyan (stukturális) függönyfalak változatai, amelyet kívülről nem látható alumínium szerkezet jellemez. A külső felületen kizárólag az üvegtáblák láthatók, amelyeket egymástól szerkezeti szilikon ragasztóval kitöltött fugák választanak el. Az üvegtábla élén található speciális csatornakiképzés fogadja a rögzítő lemezeket, amelyek a függönyfal vázszerkezetéhez rögzítik az üveget.

Alumínium függönyfalak rendszerei MC PASSIVE

Az MC PASSIVE oszlop-bordás függönyfal szerkezet az MC WALL rendszer módosítása, emelt-szintű hőszigeteléssel: az izolátor kamráján belüli tér több részre van felosztva. Alumínium függönyfalak gyártása. A megnövelt szélességű szigetelőcsatorna és az üvegszorító léc belsejében kialakított további szigetelés, a szigetelőbetéteken kialakított szárnyak jelentősen hozzájárultak a hőszigetelő képesség javításához.

Az úgynevezett új-generációs anyagok szigetelőanyagként való alkalmazása alacsony értékű Uf=0,7 – 1,4 W/m2K hőátbocsátási tényező elérését teszi lehetővé. A látszó lizéna- és bordaszélesség 55 mm. A díszítő takarólécek széles gammája járul hozzá a függönyfal egyedi megjelenéséhez.

Alumínium függönyfalak gyártása és rendszerek Tanagra

 A TANAGRA olyan oszlop – bordás függönyfal rendszer, amely azonos keresztmetszetű lizénák és bordák felhasználásával készül. A profilok hossza a tervezett szerkezetnek megfelelő hosszúságúra extrudált, minimálisra csökkentve a szabászati veszteséget.

A bordabekötéseknél alkalmazott teleszkopikus kötőelemek alkalmazása nemcsak az elkészült függönyfal esztétikáját emeli, hanem jelentős időmegtakarítást eredményez az elő-gyártmányok összeszerelésénél és a beépítésnél. A rendszert kiváló hőszigetelő képesség jellemzi. A 10 – 20 mm-en.-ként változó méretű profilseregből választható keresztmetszetek széles gammája biztosítja a megfelelő szilárdságú, de nem túlméretezett váz elkészítését.

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>