Télikert és terasz beépítés
1205 Budapest, Határ út 83.
+36 (20) 336 0643
H-P: 8:00 - 17:00, Szo: 8:00-12:00, V: Zárva

Alumínium télikertek és üvegtetők jő minőségi anyagokból, bárhol az országban. Termékeinket tervező mérnökeink tervezik és irányítják a gyártását, szerelését.

Alumínium télikertek és üvegtetők. Az üvegezett terek, üvegtetők napjaink építészetének lényeges elemei, az üvegfelületen beáramló fény nemcsak a természetes megvilágítást szolgálja, hanem esztétikai élményt is nyújt. A hővédelmi, szellőzési és optikai igények mellett a statikai, biztonsági követelmények is magas szintűek. A télikertek, átriumok, passzázsok a városlakók számára az élet minőségét javító, új helyszínt teremtenek.

aluminium-telkert-es-uvegteto - télikertek
alumínium télikert és üvegtető

 

Kérjen árajánlatot>>>>>

 

telikert - télikertek
télikert

A bevásárlóközpontok üveggel fedett, az időjárás hatásaitól védett közlekedői a szabadidő eltöltésének színterei, galériái, kávézói a mediterrán városok tereinek, utcáinak hangulatát idézik a kontinentális időjárási zóna téli periódusában. E terek előnyös tulajdonságainak hordozója az üveg, amely sugárzást átbocsátó képessége eredményeként lehetővé teszi a napenergia hasznosítását. Az energetikai megfontolások mára az üvegezett terek tervezésének központi elemévé váltak.

A télikertek-kel, függönyfalakkal, üvegtetőkkel szemben támasztott követelmények

Alumínium télikertek és üvegtetők, az új épületek megjelenésével és térhódításával az üvegezett homlokzati elemek épületfizikai tulajdonságai mind nagyobb hatással vannak az épület energetikájára. Annak érdekében, hogy az alkalmazott szerkezetek megfelelő módon biztosítsák az épület külső térelhatárolását, és hozzájáruljanak az épület alacsony energiaigényéhez, betervezésük, beépítésük előtt meg kell ismernünk épületfizikai tulajdonságaikat.

1. Hőszigetelés

A télikertek, üvegtetők fontos funkciója a belső terek védelme a külső környezettel, az időjárással szemben. A légzárás és a csapóeső elleni védelem mellett a belső tér hőmérsékletének védelme is fontos. A megfelelően kiválasztott, jó minőségű, hőhídmentes alumínium nyílászáró rendszerek korszerű, speciális felépítésű üvegezéssel biztosítják a fűtési-hűtési energia lehető legjobb hatásfokát az épületekben.

Az alumíniumszerkezetű télikertek, üvegtetők esetén a jó hőszigetelés alapfeltétele a hőhídmentes kialakítás.Kattintsd ide>

2. Léghanggátlás
Az emberi fül 20-15 000 Hz frekvenciatartományon belül hall. A léghanggátlás mértékadó tartománya az építőiparban 100-3200 Hz. Az emberi fül 10 dB zajnövekedést megközelítően dupla olyan hangos zajnak érzékel. A zajterhelés 10 dB-es növekedése tehát az emberi érzékelésben a hangerő megduplázódását jelenti.

A külső és belső határoló szerkezeteket a rendeltetés szerű használat során részben léghangzajterhelés éri: a levegőben longitudiális hullám formájában terjedő hang teljesítményt szállít, amely a határolószerkezetekre jutva részben visszaverődik, részben bejut a szerkezetbe. A külső léghangterhelés fő forrása a közlekedési zaj.

A nyílászáró hanggátlása az alábbiakkal fokozható:

 • megfelelő profilválasztás
 • a profil tömegének növelése
 • a szerkezet befogása
 • 3. Betörésvédelem
  A betörésbiztos, üvegezett nyílászáróknál gyakran csak a régi (DIN) szabvány szerint meghatározott betörésbiztos üvegezést adják meg biztonsági kategóriának, ami nem elég, hiszen a betörésbiztos üvegezés alkalmazása önmagában még nem minősíti a nyílászárót.

A betörésbiztosság feltétele, hogy az alkalmazott profilrendszer az alumínium télikertek, üvegtetők és kiegészítői ugyanazon biztonsági kategóriában legyenek.

A biztonsági kategóriák pontosan meghatározzák az adott nyílászáróval szemben támasztott követelményeket és az alkalmazandó szerkezeteket, vasalat kiegészítőket. Az alkalmazott biztonsági üvegezések segítséget nyújtanak a régi és új rendszerek közötti átjárásban.

4. Tűzállóság
Egy hagyományos alumínium keretszerkezetű üveges portál vagy ajtó nem éghető kivitelű, de csak kis mértékben rendelkezik tűzgátló tulajdonságokkal. A hőmérséklet emelkedésével az üvegtábla eltörik az alumínium szerkezet pedig elveszíti eredeti formáját, így a tűz terjedését nem akadályozzák meg.

Tűzgátló szerkezetként külön rendszereket fejlesztettek ki mind az alumíniumszerkezetek, mind az üvegszerkezetek esetében. A tűzgátló alumínium nyílászárók hőhídmentes kialakításúak, kamráikban gipszkötésű tűzgátló betéttel és nehezen éghető tömítésekkel.
A tűzgátló üveg egy víztiszta, átlátszó, többrétegű laminált szerkezet.

5. Szélteherrel szembeni ellenállás, télikertek

Az alumínium télikertek, üvegtetők elegendően merevnek kell lennie, hogy ellenálljon a széltehernek, mind szélszívás, mind szélnyomás esetén. A közölt szélterhet biztonságosan közvetítenie kell az épületszerkezetek felé az e célra kialakított rögzítéseken keresztül. Szélteher esetén a télikert, függönyfal keretszerkezeti elemeinek frontális behajlási maximuma nem lehet nagyobb, mint L/200 vagy 15mm, attól függően, hogy melyik a kisebb.

6. Gazdaságosság
A gazdaságosság kérdése már a tervezési fázisban felmerül, és sokszor nem közvetlenül pénzben mérhető tényezőkre vonatkozik. Az alumínium télikertek, üvegtetők a kiemelkedő műszaki jellemzői tulajdonságai mellett -a néha magas árszint miatt is- biztosíthatják a megfelelő megtérülést.

jó hőszigetelésből adódó energia megtakarítás
magas műszaki tartalom és használati jellemzők
tartós befektetett érték
kiemelkedő esztétikai kivitel
ellenőrzött és bizonylatolt minőség
hosszú élettartam
minimális karbantartási igény
újrahasznosíthatóság
Az alumínium télikertek megfelelő tisztítás és karbantartás mellett az idő múlásával is megőrzik exkluzív megjelenésüket.

7. Minőség

A minőség a hosszú távú tartósság, használhatóság és értékállóság garanciája. Az alumínium-üveg télikertek kiváló minőségét több tényező garantálja.

 • magas műszaki színvonal
 • időtálló anyagok
 • igény szerinti felületkezelés
 • változatos kivitel
 • professzionális megmunkálhatóság
 • ellenőrzött biztonság
 • kiemelkedő épületfizikai jellemzők
 • könnyű csatlakoztathatóság
 • igényes beépítési módok

Az alumínium megfelelő szerszámokkal igényes egyedi télikertek gyártására kiválóan alkalmas. Az alumínium télikert felületkezelése az igényeknek megfelelő színben történik. A feldolgozás során speciális gyártógépekkel könnyedén és hatékonyan megmunkálható, a hulladék teljes egészében újrahasznosítható. A profilforgalmazók által előírt minőségi irányelvek, valamint a szabványok és rendeletek megkövetelte első típusvizsgálatok és minősítések biztosítják az épületfizikai jellemzők (hőszigetelés, hanggátlás, vízzárás, légzárás, szélállóság, biztonság, éghetőség stb.) igény szerinti szinten való betartását.

8. Vízzárás

A vízzárás a csapóeső elleni védelmet jelenti az alumínium télikert esetében is. A csapóeső a szél és az eső együttes hatása, és a fellépő nyomáskülönbség miatt igen kedvezőtlen módon támadja a nyílászárókat. A csapóeső elleni védelem vizsgálatakor ezt a kedvezőtlen állapotot modellezik laboratóriumi körülmények között.

Az alumínium télikert a szél nyomásának megfelelő vizsgálati érték fokozatai 50 Pa-os lépésekben növekednek egészen 300 Pa-ig, ez adja meg az első 8 vízzárási fokozatot. Majd a légnyomás különbséget 150 Pa-os lépésekben 600 Pa-ig fokozzák, illetve szükség esetén a felett. Az előírt követelmények szerint az adott nyomásfokozatig a szerkezetnek vízzel szemben tömítettnek kell maradnia. Alapvetően ez a legfontosabb követelmény, amit nyílászáróval szemben támasztunk.

 

Kérjen árajánlatot most, ide kattintva>>